Nem jutok a dűlőre!

JEGYRENDELÉS

Beszélgető zenés séta és barangolás 5 boron 5 témán keresztül az alkotó életébe, világába. Két részben utazunk ahol az ízek adják a vezető utat és adják az inspirációt a nézőnek, hallgatónak és játszónak egyaránt. Nem úgy utazunk, hogy valaki vezet minket, hanem együtt sétálunk gondolatainkkal, vívódásunkkal a dűlőre próbálunk feljutni, de nem jutunk dűlőre magunkkal vagy a világgal, de a zene majd segít. A zene mindig segít.
Kardos Horváth János zenei élettolmácsolása, Alapi Tóth Zoltán közreműködésével
Exkluzív megismételhetetlen előadás, ahol a pillanatnyi inspiráció vezeti az alkotót, és a nézőt a közös utazásukba.
A jegyár magában tartalmazza a borkóstolót is!
Az előadás streamelve is megtekintető, stream jegy vásárlás esetén e-mailben érkezik az előadás LINK-je, az eseményt megelőző napokban!

Kihívás

JEGYRENDELÉS

Meddig merünk elmenni 15 másodperc hírnévért? Mikor mondjuk azt, hogy elég? Ha nem figyelnek rám, akkor egy senki vagyok? Szívjak fel egy adag mosogatószert az orromba? Akkor majd érdekel bárkit, mi van velem? Virtuális Önképkutatás, a nézők bevonásával. Te bevállalod?
A színdarab alapja Dante: Isteni színjátéka. A kibertérbe helyezett előadásban, a feltétlen jókedvből zuhanunk a dermesztő valóságba, mindeközben megmutatkozik az internet áldásos és gonosz oldala.
Író/Dramaturg: Zárug Berni
Szereplők: Vadon Judit, Szabó Márk József, Szabó Zsolt
Rendező: Komlóczi Zoltán

Apák kora

JEGYRENDELÉS

Az Apák kora egy rendhagyó utazás időben a legvidámabb barakk terében. A beszélgetős előadás a kádári évek miliőjét hozza el egy estére, vendégül látva a pécsi kulturális élet három olyan meghatározó személyiségét, akik magánemberként és művészként mindent megéltek amit a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek kerete adhatott.
Moderátor: Alapi Tóth Zoltán az Escargo Szobaszínház művészeti vezetője
Beszélgetőpartnerek: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas magyar táncművész, balettművész
Bagossy László színházi rendező, Csokonai-díjas drámatanár
Getto Tamás Ybl-díjas építész
dr. Bánkúti Gábor történész
dr. Varga Szabolcs történész

Irina

JEGYRENDELÉS

Csehov novellák állnak össze egy csokorrá Kiss Csaba De mi lett a nővel című férfimeséjében, ami a RÉV SzNT előadásában gyűrűzik tovább.
Az előadás és három férfiról szól, akik egy csehovi-godot-i világban próbálják felfejteni, hogy mi lett “A NŐ”-vel. Mindegyiküknek mást jelent A NŐ, a képzeletben megjelenő, elérhetetlen, megtarthatatlan típus. Apró történetszilánkokon keresztül mesélik el a reménytelen szerelem és csalódás stációit. Rövid etűdökben kapunk pontos képet férfi típusokról, drámai helyzetek megéléséről. A jelenetek egyes rétegei magukban hordozzák a tragédiát és vele párhuzamosan a bohózatot is.
A történetek közti átkötésekben a három férfi viszonya rajzolódik ki. Barátságuk a kezdetektől egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen.
Három férfi, húsz szerep, nyolc történet és egy nő.

A kisgömböc

JEGYRENDELÉS

Bohus, a böllér amolyan huszonegyedik századi mindentudó – és ahogyan az a huszonegyedik századi mindentudóknál lenni szokott: folyton siet. De sohasem annyira, hogy ne volna ideje egy-két (három-négy) jó szót szólni azokhoz, akikkel ebben a folytonos sietségben összefut. És ha már ott van, miért ne mondana el egy izgalmas történetet? Ami vele, magával esett meg persze, de megeshetett volna (és még meg is eshet!) akármelyikünkkel. Egyik legismertebb népmesénk alapján.
Az előadást követően közönségünket disznótoros kóstolóval látjuk vendégül.
Író: Markó Róbert, látványtervező: Boráros Szilárd, zeneszerző: Takács Dániel, rendező: Schneider Jankó
Játssza: Czéh Dániel

X